Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Βενιζέλου, καλείται ως μάρτυρας για να καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο μετά από αίτημα της εισαγγελέα Ξένιας Δημητρίου.

Πρόκειται για την Σοφία Μπέλμπα, στην οποία αναφέρθηκε μάρτυρας στο ακροατήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης καλείται ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίωνας Γεωργακόπουλος. Και οι δυο θα καταθέσουν στην ερχόμενη Πέμπτη.

Αφορμή για το αίτημα της εισαγγελικής λειτουργού σχετικά με την γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός ότι στην κατάθεσή της η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου, επικαλουμένη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ την 1η Νοεμβρίου του 2012 με τον κωδικό «Σοφία».

«Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός», είπε η μάρτυρας. Πάντως ο κ.Βενιζέλος σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει πως ο ίδιος έδωσε εντολή στη γραμματέα του να διαπιστώσει αν αυτό ήταν το στικάκι που είχε παραλάβει από τον Ι. Διώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης