Για «εμμονή» αλλά και «φαντασιώσεις» των γυναικών που κατηγόρησαν ως βιαστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, μίλησε στην κατάθεσή της, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, αρνούμενη να δεχτεί όσα του καταλογίζονται.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως είναι όλα ψέματα κι απέδωσε …αχαριστία στα θύματα που, όπως είπε, «δολοφόνησαν» το σύζυγό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τότε κατάλαβα πως είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν το σύζυγο του. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι», είπε.

Η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού ισχυρίστηκε πως ο φόβος απομάκρυνε τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και δεν το έκαναν, επιλέγοντας να σιωπήσουν.

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολ. Αγωγή: Εγώ βλέπω ότι σιωπούν δημοσίως.

Μάρτυρας: Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Η μάρτυρας στράφηκε σε βάρος των θυμάτων που κατήγγειλαν τον ηθοποιό, τον οποίο παρουσίασε ως «πατρική φιγούρα» για τις νεαρές ηθοποιούς.

Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020

Πολ. Αγωγή: 12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;

Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δλδ το παιδί του γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια – δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα. Το 2010 είδα τα μηνύματα

Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020 αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από το Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι είχε της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης