Υπόθεση διαδικτυακής διαρροής υλικού με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θύμα μία 34χρονη έφτασε στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η κοπέλα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται ένας 37χρονος που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πρώην σύντροφο της μηνύτριας. Κατέστη κατηγορούμενος όταν οι διωκτικές Αρχές ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά του ίχνη εντόπισαν ύποπτα ψηφιακά «αποτυπώματα» που συνδέονταν με το υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, όπως επίσης τον ισχυρισμό του πρώην συντρόφου της εγκαλούσας ότι υπέκλεψε το επίμαχο υλικό. 

Η 34χρονη, πρώην μουσικός, περιέγραψε στο δικαστήριο το διασυρμό που -όπως είπε- βιώνει τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι καταστράφηκε οικονομικά και επαγγελματικά, ενώ απηύθυνε έκκληση στους δικαστές να την προστατεύσουν. «Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να μαζέψω τα ασυμμάζευτα» είπε και μίλησε για ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη η προσωπικότητά της.

«Πρόσφατα άγνωστοι με στοχοποίησαν και με απείλησαν. Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτό» ανέφερε καταθέτοντας στο δικαστήριο.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρθηκε στη δίκη – η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί στο τέλος του μήνα – το συγκεκριμένο υλικό αποτελείται από δύο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και 19 φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές. Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν, σύμφωνα με τη δικογραφία στις αρχές του 2016, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σε λογαριασμό που φέρει το καλλιτεχνικό της όνομα, ενώ τα βίντεο σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Η ίδια ανέφερε ότι το φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό τραβήχτηκαν «παρά τη θέλησή της» και «σε στιγμές αδυναμίας» από τον πρώην σύντροφό της (με τον οποίο διατηρούσε σχέση έως το 2015). «Ύστερα από πιέσεις ζήτησα να τα διαγράψει» ανέφερε ενώ εκείνος φέρεται να τα αποθήκευσε σε «κρυφούς φακέλους», όπως πρόσθεσε. Ο τελευταίος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν παράγοντες της δίκης, κατηγορήθηκε για την κατοχή του συγκεκριμένου υλικού, αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης