Βασίλης Τζήμτσος 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά θα καθίσουν την Τρίτη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, μετά από μήνυση του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση ότι ο δικηγόρος υπέκλεψε ιδιωτική τους συζήτηση, προκειμένου να ισχυριστεί -μέσω αυτής- ότι ήταν σε εξέλιξη σκευωρία εναντίον του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα του site των «Παραπολιτικών» που συνοδευόταν με ηχογραφημένη συνέντευξη και δηλώσεις του Αλ. Κούγια στις 7-9-2017 σχετικά με ιδιωτική συζήτηση που είχε ο επιχειρηματίας με τον γνωστό δικηγόρο, λόγω της ιδιότητας του ως εκ των χειριστών δικαστικής υπόθεσης του Στηβ Κακέτση με την εκμισθώτρια του ακινήτου όπου στεγάζεται η επιχείρηση του.

Σύμφωνα με το ηχητικό, καταγγελλόταν σκευωρία σε βάρος του Β. Μαρινάκη από τους επιχειρηματίες Νίκο Πατέρα, Δημήτρη Μελισσανίδη και τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Το συγκεκριμένο ηχητικό κατατέθηκε από τους Αλ. Κούγια και Γ. Κουρτάκη στον πρώην Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνυτήρια αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη για σκευωρία με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, προκειμένου να ενοχοποιηθεί για την υπόθεση του ναρκοπλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά ο εισαγγελικός λειτουργός δεν διαπίστωσε κάποια ευθύνη και λίγους μήνες αργότερα η Εισαγγελέας Τζίβα άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του, καθώς είχαν δώσει εμβάσματα συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, μετέπειτα καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών με το ναρκόπλοιο.

Οι Αλ. Κούγιας και Γ. Κουρτάκης διώκονται για παράβαση του άρθρου 370 Α παρ. 2 ο πρώτος και παρ. 3 ο δεύτερος αντιστοίχως, δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία, χωρίς τη συναίνεση του Στηβ Κακέτση.

Μάλιστα ο επιχειρηματίας είχε καταγγέλλει στην ίδια μηνυτήρια αναφορά πως αν αποδεχόταν να καταθέσει ενώπιον του πρώην Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ενοχοποιώντας τρίτα πρόσωπα, θα του έδιναν πλούσια ανταμοιβή άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί, αλλά διακόπηκε για την επομένη, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του δικηγόρου του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, Νίκου Αγαπηνού, στα δικαστήρια της Αθήνας.

Στο ακροατήριο ήταν παρόντες ο μηνυτής Στηβ Κακέτσης και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη και να μην αναβληθεί.

Επεσήμανε δε πως πρώτη φορά κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τέτοια υπόθεση.

Ο εκδότης των “Παραπολιτικών” Γ. Κουρτάκης δεν παρέστη, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.

Στο δικαστήριο παρέστη και ο δικηγόρος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος ζήτησε να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων, καθώς, σύμφωνα με το επίδικο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ο πελάτης του φέρεται να εμπλέκεται στη φερόμενη ως σκευωρία σε βάρος του Β. Μαρινάκη.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο για το αίτημα, πριν την έναρξη της δίκης.

Διαβάσε επίσης:

Μήνυση-βόμβα κατά Κούγια και Κουρτάκη από τον Στηβ Κακέτση – Κάνει λόγο για προσπάθεια δωροδοκίας του

Κακέτσης: Κούγιας ο εθνικός κωλοτούμπας – Γλείφει αυτούς που έφτυνε και τον έφτυναν

Η εισαγγελέας με τα δέκα πρόσωπα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης