Στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας δικάζεται σήμερα ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσαν μέλη της χρυσής αυγής. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός χρυσαυγίτη ο Τσιλιμαντός ήταν ο δράστης των φθορών των γραφείων της χρυσής αυγής.

Η δίωξη αυτή αποτελεί τη συνέχεια των γεγονότων που συνέβησαν στις 6/4/2014 μετά την πορεία ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πέρας της πορείας και κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης στην Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με χρυσαυγίτες σταμάτησαν ακόμη το λεωφορείο, με πρόσχημα επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στα Φάρσαλα. Τα μέλη της χρυσής αυγής απαίτησαν να προβούν σε «αναγνώριση» των διαδηλωτών, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που προέβησαν σε φθορές στα γραφεία τους.

Γνωστός χρυσαυγίτης της πόλης των Φαρσάλων «αναγνώρισε» τον Γρ. Τσιλιμαντό ως το άτομο το οποίο σήκωσε στους ώμους του άλλο άτομο, το οποίο έσπασε τα τζάμια των γραφείων της ΧΑ. Ο καταγγέλων χρυσαυγίτης προφανώς αγνοούσε ότι το λεωφορείο με τους διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε καθόλου από την πόλη των Φαρσάλων, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τον προσκομιζόμενο ταχογράφο του λεωφορείου.

Σήμερα έξω από τα δικαστήρια Λάρισας συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Να αθωωθεί ο Γρ. Τσιλιμαντός από κάθε κατηγορία

Όπως αναφέρει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα «Ενδεικτικό της γελοιότητας της κατηγορίας είναι ότι κατηγορείται ότι σήκωσε άλλο πρόσωπο στους ώμους του για να σπάσει τα γραφεία της χρυσής αυγής, ενώ είναι γνωστό (όχι όμως και στον καταγγέλλοντα χρυσαυγίτη), ότι ο “κατηγορούμενος”, έχει υποστεί προ ετών μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου, και δεν μπορεί να σηκώνει βάρος».

«Η “υπόθεση” αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ χρυσής αυγής και αστυνομίας, και του πως μετέρχονται όλα τα μέσα για να στοχοποιούν αγωνιστές και να καταστέλλουν κοινωνικές αντιστάσεις. Μεγάλος αριθμός υποστηρικτών της χρυσής αυγής βρίσκεται ακόμη και σήμερα στις τάξεις της αστυνομίας ενώ στο παρελθόν έχαιραν προκλητικής ατιμωρησίας όταν επιδίδονταν στο «θεάρεστο» έργο τους: Ξυλοδαρμούς και δολοφονίες μεταναστών και αριστερών, τραμπουκισμούς και κηρύγματα μίσους.

Οι φασίστες είναι τα τάγματα εφόδου του καπιταλισμού, η ακραία μορφή υπεράσπισης του όταν αισθάνεται απειλούμενος», καταγγέλλει το Δίκτυο εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγωνιστή Γρηγόρη Τσιλιμαντό ζητώντας την αθώωση του από κάθε κατηγορία.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης: Καμία δίωξη στον Γρηγόρη Τσιλιμαντό

Ανακοίνωση για την δίκη του Γρηγόρη Τσιλιμαντού εξέδωσε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το θέαμα των διμοιριών να κυκλώνουν για άλλη μια φορά λεωφορείο της Α.Κ.Θ και να υποβάλουν σε εξευτελιστικές διαδικασίες ελέγχου τους επιβαίνοντες υποδεικνύει πολιτική στοχοποίηση καθώς και μία ελαφρά έλλειψη φαντασίας στις κατασταλτικές μεθόδους».

«Η συγκεκριμένη ενέργεια των κατασταλτικών μηχανισμών είχε ως καινούριο στοιχείο την άμεση εμπλοκή των ναζιστών φίλων τους και ομοϊδεατών τους, καθώς ζητήθηκε από τους άρρενες επιβαίνοντες να γίνει εντός της κλούβας της αστυνομίας η διαδικασία της αναγνώρισης από τους ναζιστές που επέβαιναν εκεί. Φυσικά οι σύντροφοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην Λάρισα για τη διαδικασία της αναγνώρισης στο τοπικό Α.Τ.. Αποτέλεσμα της “αναγνώρισης” από τους ναζιστές ήταν να κρατηθεί στο τμήμα ο σύντροφος Τσιλιμαντός Γρηγόρης».

«Για την κατηγορία δεν έχουμε πολλά να πούμε μιας και η απλή φθορά σε ναζιστές και στη συνέχεια η φυγή δε συνάδει με το ήθος, το ύφος και την πολιτική συγκρότησή μας. Η μάχη με τον ναζισμό για μας δίνεται με πολιτικά και φυσικά μέσα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής λειτουργώντας παραδειγματικά για την κοινωνία. Πιθανότατα αυτή η στάση είναι και ο λόγος αυτής της στοχοποίησης αν δεν είναι απλώς η ικανοποίηση των ομοϊδεατών των κατασταλτικών δυνάμεων από κεκτημένη ταχύτητα.Για τον σύντροφο Τσιλιμαντό επίσης, δεν έχουμε να πούμε πολλά, γιατί η πολύχρονη στάση και δράση του συμπυκνώνεται στις παραπάνω συλλογικές μας αρχές», αναφέρει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκη και συνεχίζει:

«Έχουμε όμως να πούμε πολλά για τη συνεργασία κατασταλτικών και άλλων κρατικών αρχών με τους ναζιστές. Μία συνεργασία που ξεκινάει από τη φυσική τους κοινή ιδεολογική βάση και επεκτείνεται στην συνεργασία σε κάθε είδους άναδρες επιθέσεις, μεταξύ αυτών και φόνους, για να καταλήξει στο ποινικό χάιδεμα των αρχών όταν κάποια φορά τέτοια υπόθεση πάρει το δρόμο των δικαστηρίων».

«Δεν περιμένουμε πολλά από ένα κράτος που τα πιο βαθιά κομμάτια του έχουν συνταχθεί με το ναζισμό στη “σοβαρή” ή “ασόβαρη” μορφή του. Περιμένουμε όμως από την κοινωνία να αντισταθεί και να κατατροπώσει σε υπέρτατο βαθμό σε καθημερινή δράση τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους, ένστολους ή μη πριν να είναι αργά. Περιμένουμε από την κοινωνία που αγωνίζεται να σταθεί αλληλέγγυα σε όσους διώκονται από τους “αντισυστημικούς” ναζιστές σε συνεργασία με το ολοκληρωτικό κράτος σε κάθε ευκαιρία».

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Διαβάστε επίσης: Συλλήψεις αντιεξουσιαστών με face control Χρυσαυγιτών

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης