Με οριστικό κλείσιμο απειλείται πλέον ανοικτά η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει στο ιατρικό προσωπικό, ειδικά μετά τις αναστολές εργασίας που επιβλήθηκαν σε δύο ανεμβολίαστους καρδιολόγους.

Τη δραματική κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, περιγράφει στο GRTimes, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Ναζλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η καρδιολογική κλινική βρίσκεται σε οριακό σημείο. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, είχαμε τέσσερις καρδιολόγους και ιδιαίτερο ζήτημα δεν υπήρχε. Από τις 27 Νοεμβρίου, βγήκε σε αναστολή εργασίας ο πρώτος καρδιολόγος στις 29 Νοεμβρίου η δεύτερη λόγω λήξης του πιστοποιητικού νόσησης και έμειναν δύο γιατροί να στελεχώσουν μια ολόκληρη κλινική. Ο διευθυντής του τμήματος και ένας επιμελητής Β’» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ναζλής.

Προσθέτει δε, «ότι οι εφημερίες για τον μήνα που διανύουμε, στη συγκεκριμένη κλινική καλύπτονται μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα κάνει εννιά εφημερίες ο διευθυντής και δέκα ο επιμελητής Β’. Μετά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει γιατί και οι καρδιολόγοι που βγήκαν σε αναστολή, δεν δείχνουν διάθεση να εμβολιαστούν».

Να σημειωθεί ότι σαν να μην έφτανε η υποστελέχωση που δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρει ότι είναι πιθανόν να επέλθει παραίτηση και από τον διευθυντή της κλινικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει βγει στη σύνταξη ή να έχει φύγει πολύ νωρίτερα. Έμεινε όμως και συνεχίζει γιατί είναι από το Διδυμότειχο και «πονάει» το νοσοκομείο και την καρδιολογική πτέρυγα. Τώρα και αυτός έχει βρεθεί στα όρά του, ενδεχομένως πολύ άμεσα και αν δεν υπάρξει ενίσχυση, να συνταξιοδοτηθεί και η κλινική να κλείσει οριστικά. Όπως έχει πει, περιμένει μήπως και βρεθεί κάποιος «τρελός» να αναλάβει».

Η κατάσταση στους θαλάμους Covid

Ανάλογα πιεστική είναι η κατάσταση και στους οκτώ θαλάμους Covid που έχουν επιστρατευτεί στη μάχη κατά του νέου κύματος του κορωνοϊού. «Οι θάλαμοι είναι τρίκλινοι και αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 18 περιστατικά, τα οποία νοσούν ήπια. Εάν κάποιος χρειαστεί υποστήριξη, τον διασωληνώνουμε και στη συνέχεια μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Για τον λόγο αυτό δεν έχουμε εδώ βαριά περιστατικά, απλά ασθενείς που νοσούν ήπια αλλά χρειάζονται νοσηλεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης