Με διαβήματα στον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα και στις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, αντέδρασε η Άγκυρα, για τη χθεσινή εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

«Αντιδράσαμε σε αυτό το σοβαρό συμβάν τόσο στον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα μέσω του υπουργείου μας, καθώς και στις ελληνικές αρχές στην Αθήνα δια μέσου της πρεσβείας μας, και επιδόθηκαν τα απαραίτητα προφορικά και γραπτά διαβήματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις κατά του διπλωματικού της προσωπικού και των περιουσιών τους στην Ελλάδα.

Τονίζει ακόμα, πως αναμένει από τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και να διασφαλίσουν ότι οι δράστες της επίθεσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν.

Να σημειωθεί ότι άγνωστοι τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Ιωάννη Βαρβάκη 3, πάνω από την οδό Κασσάνδρου, στην περιοχή της Άνω Πόλης. Το αυτοκίνητο ανήκει σε Τούρκο διπλωμάτη, υπάλληλο του Τουρκικού Προξενείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, που κατέσβεσαν τη φωτιά.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Προανάκριση για την επίθεση διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης