Διασωληνωμένος διακομίσθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό.

Ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν αυτόν και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος να αρνούνται τη διασωλήνωση, φαίνεται ότι οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν και τελικώς περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης Κοσμάς διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό επισημαίνει η  Athens voice

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας -ένας από τους πλέον «σκληρούς» αρνητές των εμβολίων και των μέτρων για την πανδημία, στην Ιεραρχία-, που παραμένει ανεμβολίαστος, επιδεινώθηκε από τη Δευτέρα  σημειώνει το site «iefimerida»

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοσμάς, μαζί με τον Μητροπολίτη Κυθήρων, δεν είχαν τηρήσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη λήψη μέτρων κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα. Σε ανακοίνωσή της, στις 26 Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι «εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών».

Εν τέλει, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία σε απειθαρχία των πιστών έναντι των υποδείξεων της Πολιτείας και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου και παραπέμφθηκαν από τη Συνοδική Επιτροπή για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών στις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος  αναφερόμενος στην Μητροπολίτη Κοσμά δήλωσε προ ημερών : «Σέβομαι πάρα πολύ  τον ασθενούντα αδελφό και λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν θα τον εξαιρέσω από ανθρώπους που είναι μικρόνοες. Είναι άνθρωπος με πολύ ευγένεια και καλοσύνη, αλλά με λίγο μυαλό. Όταν δεν πειθαρχείς στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας».

Η «Ζούγκλα» απευθύνθηκε στο άμεσο περιβάλλον του Μητροπολίτη Κοσμά και υπέβαλε ευθέως το ερώτημα αν ο Σεβασμιότατος ήταν εμβολιασμένος ή όχι. Όλες οι off the record απαντήσεις επέμεναν πώς ήταν και παραμένει ανεμβολίαστος. Όταν ζητήθηκε από συνεργάτες του να τοποθετηθούν επωνύμως απάντησαν πώς «το ζήτημα εμβολιασμού αφορά προσωπικά δεδομένα» και αρνήθηκαν κάθε περαιτέρω συζήτηση

Σύμφωνα με τα εξειδικευμένα που ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με θέματα εκκλησίας, με τα οποία ήρθε σε επαφή η «Ζούγκλα», ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι ανεμβολίαστος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης