Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Διαρροή φυσικού αερίου σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Φαληρικό Δέλτα σε αγωγό που βρίσκεται στη Λ. Ποσειδώνος μεταξύ του ΣΕΦ και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Για περίπου μία ώρα υπήρξε διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παροχή διακόπηκε εγκαίρως και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, αυτήν την ώρα (15.25) έχει προκληθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πειραιά, από την Αμφιθέας έως και το ύψος των έργων. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο zougla.gr αυτόπτης μάρτυρας, περίπου στις 14.10 σε έργα τα οποία εκτελεί η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» προκλήθηκε ρήγμα σε αγωγό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπαιδευτής οδηγών σε δηλώσεις του στο zougla.gr ανέφερε ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στο ΣΕΦ, όπου στις 15.00 θα πραγματοποιούνταν εξετάσεις υποψήφιων οδηγών. Όπως είπε, η ατμόσφαιρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε αποπνικτική και η μυρωδιά του αερίου ήταν ιδιαίτερα έντονη. 

«Προς την πίσω μεριά προς την παραλία είναι ο χώρος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών μηχανών, αμέσως μας έδιωξαν για να μην έχουμε προβλήματα στο αναπνευστικό» συμπλήρωσε. 

Δείτε όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο zougla.gr:

 

Το περιστατικό επιβεβαίωσε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. που είναι και ο αρμόδιος φορέας. Η διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση ατυχήματος, καθώς έχει κλείσει η βάνα του αγωγού.

H ανακοίνωση της εταιρείας:

«Συμβάν στο Παραλιακό Μέτωπο

Σήμερα Πέμπτη  6 Ιουνίου 2019 και ώρα 14.00 μμ στην Νέα Παραλιακή, στο ύψος του Μοσχάτου, εντός του εργοταξίου ανάπλασης του Παραλιακού Mετώπου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων υποδομών από την Περιφέρεια Αττικής, χτυπήθηκε υφιστάμενος κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου. 

Τεχνικά κλιμάκια της ΕΔΑ Αττικής έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες και απομόνωσαν το σημείο.

Κατά συνέπεια, ΔΕΝ υφίσταται κανένα θέμα διαρροής φυσικού αερίου.

Το συμβάν δεν δημιουργεί κανένα θέμα στην τροφοδοσία των καταναλωτών.»

Video το οποίο τράβηξε πολίτης από την περιοχή του ΣΕΦ:

 

Φωτογραφίες από το σημείο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης