Διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, 11:28
Διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών
Στους δρόμους βγήκαν εκ νέου το πρωί της Τετάρτης μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ με βασικό αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους «παρατασιούχους», σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ​
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τους διαδηλωτές να ζητούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτήριο.


Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους «παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, 11:50