Διαμαρτυρία για το συνταξιοδοτικό πραγματοποιούν στην Αθήνα σύλλογοι και φορείς της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου υπό την αιγίδα της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική.

Μεταξύ άλλων ζητούν πλήρη εθνική σύνταξη εφόσον πληρούν τα κριτήρια και την άρση της 40χρονης μόνιμης διαμονής στη χώρα. Επίσης ζητούν να δοθεί το επίδομα στους υπερήλικες ανασφάλιστους πολίτες, όπως αποφασίστηκε και ψηφίστηκε από την Βουλή το 2019 επίσης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά και μετεκλογικά δεσμεύτηκε να διορθώσει τον νόμο που όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά: « είναι αντισυνταγματικός και πρέπει να αλλάξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ακόμη αδικία του νόμου, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, κ. Ανδρέας Κούρτης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: « οι ανάπηροι Βορειοηπειρώτες συνταξιούχοι με ποσοστό αναπηρίας Ανω του 67% πρέπει να λάβουν προνοιακό επίδομα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες χωρίς διακρίσεις».  

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε προς τη Βουλή, ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «Μητσοτάκη προδότη», «Νέα Δημοκρατία σημαίνει προδοσία», «Μητσοτάκη θυμήσου την υπόσχεση σου» ενώ ακούστηκε και ο εθνικός μας ύμνος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία περιόρισε τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος μη αφήνοντάς τους να προσεγγίσουν τη Βουλή, φέρνοντας αντιδράσεις από ορισμένους διαδηλωτές. Όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Μετά τη συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης