Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η οικονομική στήριξη του κλάδου τους από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α με βασικό θέμα συζήτησης την άρνηση οικονομικής στήριξης του κλάδου (όπως συνέβη με όλες τις επιχειρήσεις του τομέα των Μεταφορών, πλην των ταξί) από την κυβέρνηση. Το συμβούλιο ενημερώθηκε για την επικοινωνία που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λευτέρης Πετράκης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και το περιεχόμενο της συζήτησης του Υπουργού με τον Κλήμη Λεοντιάδη (Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί της Θεσσαλονίκης) και τον Παναγιώτη Μαυρίκη (επικεφαλής της Ε.Π.Σ). Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της πως δεν μπορεί να παράσχει καμιά άλλη οικονομική ενίσχυση στον κλάδο μας, πέρα από αυτή που προβλέπεται από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με πλειοψηφία, την προσεχή Πέμπτη 04-03-2021 στις 11 π.μ., έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωματείων Ταξί από όλη την Ελλάδα και θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή.

Θα επιδιώξουμε -μια ακόμη- συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Θα καταθέσουμε ψήφισμα με όλα τα αιτήματα του κλάδου στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα κι αν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προθέσεις της κυβέρνησης, τότε ο κλάδος είναι αναγκασμένος να διεκδικήσει με άλλους τρόπους τα δίκαια αιτήματά του.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Η άδικη αντιμετώπιση του κλάδου μας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη. Η εμμονή του υπουργείου στην επιστρεπτέα προκαταβολή ως βασικό -και μοναδικό- συστατικό της ενίσχυσης, είναι απόδειξη πλέον ότι η επιβίωση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών ουδόλως τους ενδιαφέρει. Κύριε Υπουργέ, σε αυτή τη χώρα υπάρχουν κι εργαζόμενοι. Υπάρχουν και άνθρωποι. Δεν είναι όλα αριθμοί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης