Φωτογραφίες/Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή. Νωρίτερα είχαν προγραμματιστεί ξεχωριστές πορείες από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες ενώθηκαν μπροστά τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, αρχικά οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου εκδικάζεται η έφεση του υπουργείου Παιδείας στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία αποχή, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της.

Παράλληλα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, καταλήγοντας στη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών επισημαίνουν στις ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου». Ειδικότερα, στοχεύει «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τη διαμόρφωση συνθηκών μεταβίβασης αρμοδιοτήτων εκτός του κεντρικού κράτους, που στο βάθος οδηγεί στην απόσυρση του κράτους από την ευθύνη παροχής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να αναζητήσουν χορηγούς και χρηματοδότες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης