Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπ. Παιδείας να μην επικαιροποιήσει εφέτος τους πίνακες αναπληρωτών, εξέφρασαν έξω από το υπουργείο, νωρίτερα σήμερα, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν πως, εάν γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τους περσινούς πίνακες, αποκλείεται από αυτούς και οδηγείται στην ανεργία μία σειρά εκπαιδευτικών, οι οποίοι είτε δεν είχαν κάνει πέρυσι αίτηση (για λόγους υγείας, οικογενειακούς), είτε αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών την εφετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσαν, «πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η εφετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων – εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ – πινάκων κατάταξης, δηλαδή των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας» ανέφερε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης