Διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 18:41
Διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία
Ομολογιακού τύπου και όχι θρησκειολογία, επιθυμούν οι ιεράρχες να είναι το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως υποστηρίχθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμος διάβασε την εισήγησή του που ήταν σχετική με το «Υπόμνημα για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου» της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση του νέου προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως, υπήρξε και συνάντηση των συνοδικών ιεραρχών με τους σχολικούς συμβούλους και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, κατά τη συνάντηση ακούστηκαν οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τα θέματα που προκύπτουν κατά τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Αφού μίλησαν αρκετοί ιεράρχες, έκλεισε τη συζήτηση ο αρχιεπίσκοπος τονίζοντας ότι «αυτή η συνάντηση ήταν ένα πρώτο βήμα, πολύ χρήσιμο. Όλα αυτά που ακούσθηκαν καταγράφηκαν και θα αξιοποιηθούν κωδικοποιώντας τα και όταν θα ξανασυναντηθούν θα έχουμε ένα κείμενο πάνω στο οποίο θα συνεργαστούμε».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 18:41