«Απολογούμενο» στους κατηγορουμένους δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ότι προσπαθούν να τον μετατρέψουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, στη δίκη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης, που είχαν στόχο να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η νεκροψία-νεκροτομή του 33χρονου Ζακ, προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Καλόγρια, ο οποίος τόνισε: «Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένας 1.000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ… έχω τη διάθεση να σας απαντήσω, αρκεί να μπορώ».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή ήταν η δήλωση του κ. Καλόγρια, ότι δεν μπορεί να κρίνει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδότηση του μηχανισμού στρες στον άτυχο Ζακ.

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Υπεράσπιση: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλέσετε αυτό που είπατε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα, σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα 22 χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του κάνει κατηγορουμένους. Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Έχω δικαίωμα. Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τούς κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τούς κατέστησαν κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο διέκοψε ύστερα από σχετικό αίτημα και του μάρτυρα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη διαδικασία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης