Διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από γιατρούς που όρισε το ίδιο το δικαστήριο.

Η συνεδρίαση διεκόπη για τις 15 Ιανουαρίου οπότε το δικαστήριο θα λάβει την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος της δίκης, η Αθηνά Σπανάκη, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για την υπόθεση, ανέφερε πως αυτή η κίνηση του δικαστηρίου γίνεται για να λυθούν κάποιες απορίες. «Η αντιμετώπιση της εντολέας μας ήταν η ενδεδειγμένη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και κατά συνέπεια το δικαστήριο θα πρέπει να αξιολογήσει και αυτή τη θέση. Διόρισε πραγματογνώμονες και περιμένουμε το αποτέλεσμα», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Σπανάκη.

Από τη πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Κοκολάκης ανέφερε: «Πρόκειται μία απόφαση που μας ξάφνιασε γιατί είμαστε συνηθισμένοι μετά από τις αγορεύσεις να έχουμε απόφαση. Ωστόσο, μας ξάφνιασε θετικά γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη απόλυτη και στους ανθρώπους που θα διενεργήσουν την πραγματογνωμοσύνη».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου υποστηρίζοντας πως έγιναν λανθασμένες ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της 4χρονης Μελίνας. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία της η κατηγορουμένη περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο. Δήλωσε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειρουργείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισήχθη για το προγραμματισμένο χειρουργείο. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της ανάνηψης παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης