Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε αιφνιδίως το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής, των νοτίων προαστίων, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έπειτα από έκρηξη σε κάποιον μετασχηματιστή. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι, ενώ η λάμψη από τη φωτιά στον υποσταθμό ήταν ορατή από αρκετά χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 23:20, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Η βλάβη επηρέασε περιοχές του Πειραιά, τα δυτικά προάστια, καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας. 

Τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησαν άμεσα χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 00:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Δείτε τι δήλωσε:

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το zougla.gr, νωρίτερα χωρίς ρεύμα έμειναν τουλάχιστον οι εξής περιοχές: Πειραιάς, Άνω και Κάτω Πετράλωνα, Ταύρος, Καλλιθέα, Θησείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Νέα Σμύρνη, Ίλιον. Προβλήματα υπήρξαν και σε περιοχές του κέντρου, όπως η Κυψέλη, που όμως αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα.

 

Tα τηλεφωνήματα που δέχθηκε η ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα ήταν δεκάδες από πολίτες της Αττικής οι οποίοι έμειναν χωρίς ρεύμα. Τηλεφωνήματα υπήρξαν επίσης από την Κόρινθο, αλλά και από την Καλαμάτα.

 

Την ίδια ώρα το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ είχε μπλοκάρει. Ωστόσο περί τις 01:36 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε την ακόλουθη ενημέρωση:

 

ΑΔΜΗΕ: Aπό βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΑΔΜΗΕ στην οποία αναφέρει ότι βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ.

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης