Στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα διαδήλωσαν μέλη αριστερών οργανώσεων και κομμάτων. Οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδηλωτές καίνε την αμερικανική και ισραηλινή σημαία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, για την επίθεση στη Συρία, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.


Ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, όπου ήδη αρχίζουν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές.

Νωρίτερα , ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στο Σύνταγμα τόνισε τα εξής: 

– Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για άλλη μια φορά την περιοχή. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά από το καθεστώς Άσαντ. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι ο στοχος τους. Στις αρνητικές συνέπειες αυτού του πολέμου θα έχουμε νέους νεκρούς. Είναι ψέμα ότι δήθεν η χώρα μας είναι αμέτοχη στον πόλεμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά και μαλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτό τον πόλεμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια έχουν δοθεί για ανεφοδιασμό των πολεμικών πλοίων και των μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ. Μόλις σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας νέα παρέμβαση της Τουρκίας στον διεθνή οργανισμό που αμφισβητεί την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Έναν οργανισμό που δεν αναγνωρίζει σύνορα μετσξυ συμμάχων στο Αιγαίο.

– Τώρα, άμεσα, χρειάζεται να κλείσει η βάση της Σούδας, η αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, να κλείσει η Βρετανική Βάση στην Κύπρο. Όλα αυτά και αλλά πολλά αποτελούν μονόδρομο.

Θερμά συλλυπητήρια εξέφρασε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην οικογένεια του Έλληνα πιλότου Γεώργιου Μπαλταδώρου που κηδεύτηκε σήμερα στην ιδιαίτερη Πατρίδα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης