Σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο κακοκαιρίας σε όλη την Αττική, το οποίο προέρχεται από τον Σαρωνικό, υπό τη μορφή δέσμης καταιγίδων.

Ήδη από τις 13.00 έχουμε σφοδρές βροχοπτώσεις σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Κερατσίνι – Πέραμα αλλά και στο Κέντρο της Αθήνας. Η δέσμη καταιγίδων κινείται από τα νότια – νοτιοδυτικά του Σαρωνικού προς τα βόρεια και ήδη γύρω στις 13.45 έπληξε και τα βόρεια του Νομού Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της καταιγίδας διακόπηκε -λόγω συσσώρευσης υδάτων- η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς, από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στην Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας διήρκησε δύο περίπου ώρες και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις δυόμιση το μεσημέρι.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί, από νότιες και νοτιοδυτικές κατευθύνσεις. Γενικότερη εκτόνωση των φαινομένων στην Αττική αναμένεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ωστόσο, το σύστημα «Μπάλλος» πλήττει επίσης και άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα τη Χαλκιδική. Αναμένεται εντός της ημέρας να ξεσπάσουν σφοδρές βροχοπτώσεις και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και στη Δυτική Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάλλος» τις επόμενες ώρες:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης