Με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την πάταξη της διαφθοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεσμεύτηκε για τη λήψη μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με στελέχη των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Επίσης, έδωσε και σαφείς οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ακόμη πως θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και για τη λήψη μέτρων προκειμένου να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε δε την σπουδαιότητα και την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ρόλο και το έργο των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης