Συγκλονισμένο εξακολουθεί να είναι το πανελλήνιο από τη χθεσινή επίθεση με βιτριόλι σε μία γυναίκα 34 ετών στην Καλλιθέα.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να φθάσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυροφορεμένης γυναίκας που προσέγγισε χθες τη νεαρή κοπέλα και της έριξε οξύ στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα. Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε. Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι η αιτία για να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν με έχουν απειλήσει» ήταν τα πρώτα λόγια του θύματος σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που την επισκέφτηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύεται.

«Ήταν η ώρα που πήγαινε στη δουλειά της και αυτό είναι πιθανό να το ήξερε η δράστις, που της είχε στήσει καρτέρι για να της επιτεθεί» λέει στο zougla.gr αστυνομικός ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε το “πράσινο φως” από τους γιατρούς για να μιλήσουμε με την κοπέλα και χωρίς να είμαστε σίγουροι ποια θα είναι η ψυχολογική της κατάσταση λόγω του σοκ που υπέστη από την επίθεση» λέει έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή ώστε να βρουν βίντεο που να έχει καταγράψει είτε την επίθεση είτε τη διαφυγή της γυναίκας που έστησε τη δολοφονική «παγίδα» στην 34χρονη υπάλληλο της ασφαλιστικής εταιρείας. Τα πολλά κλειστά καταστήματα στη λεωφόρο Θησέως, λόγω κορωνοϊού, δυσκολεύουν τις προσπάθειές τους, που όμως θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το κίνητρο της επίθεσης.

Το θύμα της επίθεσης

«Μια επίθεση με τέτοιου είδους χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχει για κίνητρο την προσωπική διαφορά, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το παραμικρό. Δεν μπορούμε, π.χ., να είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρόσωπο το οποίο δεν γνώριζε το θύμα αλλά έχει μένος με τις γυναίκες» λέει αστυνομικός που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την υπόθεση. Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν το δρομολόγιο διαφυγής της γυναίκας με το βιτριόλι. Έφυγε με τα πόδια και χάθηκε στα στενά της Καλλιθέας με κάποιο ταξί ή με δικό της όχημα; Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή, φορούσε μάσκα και αυτό θα δυσκολέψει τους αστυνομικούς στην ταυτοποίηση των στοιχείων της.

Τέλος ένα ακόμα εύρημα που εξετάζεται με πολλή προσοχή είναι το είδος του καυστικού υγρού που χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για βιομηχανικού τύπου οξύ, εξαιρετικά ισχυρό, το οποίο δεν μπορεί κάποιος να το βρει στο εμπόριο εύκολα. «Η έρευνά μας θα πάει και στο μακρινό παρελθόν της 34χρονης καθώς εκεί μπορεί να κρύβεται το μυστικό της δολοφονικής επίθεσης» καταλήγει αστυνομικός ο οποίος συμμετέχει στην υπόθεση, η οποία έγινε με τέτοιο τρόπο που μόνο ένα διαστροφικό μυαλό θα μπορούσε να σχεδιάσει και να εκτελέσει.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα, η δράστις, η οποία φορούσε μάσκα, περίμενε την 34χρονη στις σκάλες του υπογείου, δίπλα από το ασανσέρ του κτιρίου που εργαζόταν. Όταν η νεαρή κοπέλα μπήκε στην είσοδο του κτηρίου, στις 09:40, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα και έφτασε μπροστά στον ανελκυστήρα, η δράστις εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της και άρχισε να τη λούζει με καυστικό οξύ στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Η δράστις, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτηρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Η 34χρονη κοπέλα, αιφνιδιασμένη και σε κατάσταση σοκ, άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Τα ρούχα της έλιωναν πάνω της από το καυστικό υγρό, ενώ άρχισε να καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Αρχικά βρήκε καταφύγιο σε ένα διπλανό φαρμακείο, όπου έβγαλε τα ρούχα της και προσπάθησε με νερό να διώξει από πάνω της το καυστικό υγρό.

Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρά τραύματα. Γιατροί του νοσοκομείου έκαναν προσπάθειες να μη χάσει το αριστερό της μάτι και την όρασή της στο δεξί.

«Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο (λαιμό) και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι. Είναι σταθερή η κατάστασή της αυτή τη στιγμή» ανέφερε θεράποντας γιατρός.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας αρχικά πήραν δείγμα του υγρού που εκτόξευσε εναντίον του θύματος η δράστις, ενώ συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Τα πρώτα βίντεο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα σε βάρος της 34χρονης γυναίκας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί φαίνεται η 34χρονη να παρκάρει το όχημά της και να πηγαίνει ανυποψίαστη στη δουλειά της, ενώ λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει για να βοηθήσει.

Στη συνέχεια η 34χρονη βγαίνει υποβασταζόμενη από το κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο της, και  οδηγείται σε γειτονικό φαρμακείο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης