Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ένας νεαρός ιερόσυλος, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει συνήθεια να μπαίνει σε ναούς και να φεύγει φορτωμένος με σταυρούς, δισκοπότηρα και άλλα εκκλησιαστικά είδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δράση του, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καταδεικνύεται πως ο «νεαρός με το μαύρο σακίδιο» είναι αποφασισμένος και δεν ορρωδεί προ ουδενός. Κινείται γρήγορα εντός των ναών, παρατηρεί τον περιβάλλοντα χώρο και, όταν βρει την ευκαιρία, προσεγγίζει και αρπάζει με αστραπιαίες κινήσεις τα αντικείμενα-στόχους τοποθετώντας τα στον σάκο που φέρει στον ώμο του.

Πρώτος στόχος του νεαρού ιερόσυλου ήταν ο ναός του Αγίου Δημοσθένους στην Καλλιθέα στις αρχές Ιουνίου. Όπως θα δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο φέρνει στο φως το zougla.gr, οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα όταν ο δράστης εμφανίστηκε στον ναό, κοίταξε γύρω γύρω και άνοιξε μια ξύλινη ντουλάπα ψάχνοντας για πολύτιμα αντικείμενα.

Εκείνη την ώρα στον ναό βρισκόταν μία νεωκόρος, η οποία όμως δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του. Τελικά ο δράστης κατάφερε να αποχωρήσει από τον ναό έχοντας αποσπάσει τρεις σταυρούς, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το δεύτερο χτύπημα του «νεαρού με το μαύρο σακίδιο» καταγράφηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του δράστη μπήκε ο Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσας στην Αγία Βαρβάρα.

Ήταν 16:30 το μεσημέρι όταν, όπως θα δείτε και στο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει το zougla.gr, ο άνδρας εμφανίστηκε να «σουλατσάρει» μέσα στο ιερό της εκκλησίας κοιτώντας δεξιά αριστερά προφανώς για να εντοπίσει τη λεία του.

Έχοντας το σακίδιό του ανά χείρας προσέγγισε την Αγία Τράπεζα του ιερού και, με γρήγορες κινήσεις, σήκωσε ένα λευκό ύφασμα, βούτηξε τον χρυσό σταυρό που βρισκόταν από κάτω και τον καταχώνιασε στην τσάντα του. Εν συνεχεία -αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο- άρπαξε και ένα δισκοπότηρο και έγινε καπνός.

 

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως ήδη διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση πως η σύλληψή του θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης