Αρνητική φαίνεται πως είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, όσον αφορά το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αρνητική είναι η επιτροπή και στο ενδεχόμενο κατάργησης των click inside και click away στο λιανεμπόριο (δηλαδή οι πολίτες να ψωνίζουν χωρίς SMS και ραντεβού). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, δεν αναμένονται ακόμα αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Άλλωστε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει ότι θα εισηγηθεί την επαναλειτουργία τους από τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, πρόταση με την οποία φέρεται να συναινεί το υπ. Παιδείας.

Όσον αφορά το Πάσχα, οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη Παρασκευή. Σημειώνεται, ότι για το εν λόγω θέμα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες διαφορετικές απόψεις μεταξύ των επιστημόνων.

Eπομένως, και την επόμενη εβδομάδα η αγορά θα λειτουργήσει με βάση τα σημερινά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς, παραμένουν ανοιχτά μόνο εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ, κομμωτήρια, νυχάδικα και πρακτορεία ΟΠΑΠ με click away και click inside και μόνο τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ.

Επίσης η αγορά της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα να λειτουργεί μόνο με click away.

Πράσινο φως για τα καταστήματα στην Κοζάνη

Το μόνο θετικό βήμα για τη σταδιακή επαναφορά της αγοράς αποτελεί το γεγονός πως οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται θετικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης