Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στην Κρήτη από την ισχυρή σεισμική δόνηση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 16:37
Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στην Κρήτη από την ισχυρή σεισμική δόνηση

Δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο νησί η ισχυρή σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του νησιού.

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη. Ευτυχώς δεν έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα», δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης από τα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όπου συμμετείχε σε υπηρεσιακή σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αρναουτάκης βρίσκεται σε άμεση επαφή με αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους σε όλη την Κρήτη, ελέγχοντας τα δεδομένα μετά τον σεισμό. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως είναι σε επαφή με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Αν χρειαστούμε οτιδήποτε, οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα σε όλη την Κρήτη προκειμένου να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε όπου απαιτηθεί», τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση.

Στην ενημερωτική συνάντηση στην Π.Ε. Χανίων συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Χανίων Νίκος Καλογερής και της Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ. Στα Χανιά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης λειτούργησαν κανονικά με μόνη εξαίρεση τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κισάμου που έκλεισαν κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Τις συναλλαγές της με το κοινό διέκοψε και η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται είναι παλιό και παρουσιάζει ρωγμές σε διάφορα σημεία του, με τον σύλλογο εργαζομένων στην υπηρεσία να επαναφέρει το αίτημα για αποκατάσταση του.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 16:37