Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αττική από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία αναμένεται να ενταθεί από τις νυχτερινές ώρες έως αύριο το μεσημέρι, οπότε θα υποχωρήσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων παρακολουθεί με αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, δρώντας άμεσα για την αντιμετώπισή τους, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος κρίθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος. Κατόρθωσε να κρατήσει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, επιχειρώντας δράσεις διάνοιξης με 100 εκχιονιστικά και άλλα βαριά μηχανήματα, ενώ έχει διανείμει στους δήμους και έχει ρίξει, από νωρίς χθες το βράδυ, περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ικανοποίησή του για αυτή την αποτελεσματικότητα εξέφρασε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τον οποίο «συνάντησε» το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη λεωφόρο Κηφισίας κατά την επιθεώρηση του οδικού δικτύου. Ο κ. Πατούλης μόλις είχε αποχωρήσει από το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας, στο Καπανδρίτι, όπου από νωρίς χθες συντονίζει το έργο της Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε ότι ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία που σημειώθηκε επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ζηρίδειου Εκπαιδευτηρίου οφειλόταν σε βλάβη λεωφορείου, το οποίο απομακρύνθηκε σύντομα. Όπως ανέφερε, το δίκτυο «παραμένει ανοιχτό από τα Βίλια, τη Μάνδρα, την Κατεχάκη τον Βαρνάβα, το Σχιστό, το Γραμματικό, τον Άγιο Στέφανο, σε όλη την έκτασή του, ακόμη και στους παράδρομους των κεντρικών οδικών αξόνων, οπότε δεν κρίθηκε εκεί απαραίτητη και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης επιβεβαίωσε: «Με νύχια και δόντια κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους δρόμους. Δεν αφήσαμε κανέναν να κλείσει. Είμαστε σε ετοιμότητα. Όλη τη νύχτα παλεύαμε με τη χιονοθύελλα, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές Βαρνάβα-Γραμματικού με συνέπεια την πτώση κλαδιών ή την εκρίζωση δέντρων, τα οποία απομακρύναμε τάχιστα. Διαθέσαμε κι άλλο αλάτι σε δήμους που δεν είχαν προμηθευτεί έγκαιρα, όπως όφειλαν, και επιπλέον έχουμε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή μας, ούτε κάποιος άλλος φορέας».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης