Δεκτή έγινε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η ένσταση κατηγορουμένων προκειμένου να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορητηρίου ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων υπέβαλε σήμερα στο δικαστήριο ένσταση ώστε ο πρώην υπουργός να μην καταθέσει, καθώς, όπως ανέφεραν, η γνώση που έχει για την υπόθεση προήλθε από την συμμετοχή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που είχε ασχοληθεί με τις αποκαλούμενες ιερές ανταλλαγές, όταν αναζητήθηκαν ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένσταση αφορούσε το γεγονός ότι με την συμμετοχή του ο πρώην υπουργός στην εν λόγω Επιτροπή θεωρείται ότι έχει ενεργήσει ως προανακριτικός υπάλληλος και βάσει του κώδικα ποινικής δικονομίας δεν μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Η ένσταση, με ανάλογη Εισαγγελική πρόταση, έγινε ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι η πλευρά των δύο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου δεν προσυπέγραψε την ένσταση, αφήνοντας στην κρίση του δικαστηρίου το θέμα που τέθηκε.

Ο Γ. Πεταλωτής με δηλώσεις του, αφού είχε ξεσπάσει η υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» είχε αναφερθεί σε «σκάνδαλο» και σε «ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης