Διαφορετική θα είναι φέτος η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, λόγω του κορωνοϊού. Τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουμε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως, ενώ θα ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία κατά τη μεταφορά του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει από την Αθήνα για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός. Μαζί του θα είναι και άλλο ένα άτομο.

Ωστόσο, κανένας από τους δυο δεν θα αποβιβαστεί από το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Αντιθέτως, θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί, θα υποδεχτεί το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί μία λυτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας… θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό… δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βλάσσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης