Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 08:35
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Απαγορευτικό απόπλου σήμερα Σάββατο από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία κλειστού τύπου για Αργοσαρωνικό, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εντάσεως έως και 9 μποφόρ, που πνέουν στο Αιγαίο.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Αιγαίο και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στη συνέχεια, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες και ενισχυμένους βοριάδες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς 

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόγνωσης κινδύνου πυρκαγιάς, σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 4 - πορτοκαλί, δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου είναι η Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Σκύρος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Εβρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κυκλάδες, Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία και σε όλη την Κρήτη.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιές (κίτρινος συναγερμός) σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας: Νησιά Ιονίου, Ροδόπη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Θεσπρωτία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 08:38