Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου έχει το περιθώριο η διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε συμφωνία με δικηγορικά γραφεία και νομικές εταιρείες, που θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον οργανισμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα έχει ως κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά και έχει ως αντικείμενο την «Παροχή Νομικών Υπηρεσιών Διεκδίκησης Απαιτήσεων της ΔΕΗ ΑΕ από Ληξιπρόθεσμους Λογαριασμούς Ρεύματος». Η μέση εκτιμώμενη αξία ανά υπόθεση είναι 10.000 ευρώ, ενώ θα επιλεγούν από 5 έως 10 γραφεία που θα χειριστούν περίπου 10.000 ληξιπρόθεσμες υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληθούν σε πρώτη φάση να εντοπίσουν τους οφειλέτες που έχουν αλλάξει τα στοιχεία τους χωρίς να ενημερώσουν τη ΔΕΗ, να επικοινωνήσουν στη συνέχεια μαζί τους και να διαπραγματευτούν ενδεχόμενη εξωδικαστική διευθέτηση μέσω διακανονισμού της οφειλής. Παράλληλα, καλούνται να προχωρήσουν σε σύνταξη και αποστολή ειδοποιητηρίων ή εξώδικων.

Εφόσον, δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση στη δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης