Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αιτούνται την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι αιτήσεις πολιτών για υπαγωγή στο εν λόγω τιμολόγιο ανήλθαν στις 552.223, από το 2011 (έτος πρώτης εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου) μέχρι τις 12 Απριλίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, από τις 552.223 αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν εγκριθεί 401.064. Επίσης γίνεται γνωστό ότι οι 181.468 από τις υποβληθείσες αιτήσεις αφορούν στο έτος 2013 και από αυτές έχουν εγκριθεί 123.937, ποσοστό περίπου 68%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τις αυξήσεις του ρεύματος, στις οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές.

Στο απαντητικό έγγραφο που υπογράφεται από τον κ. Ζερβό τονίζεται ότι, μετά τις «βελτιώσεις», τη διεύρυνση των ορίων και των προϋποθέσεων χορήγησης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η έκπτωση φθάνει το 42% σε σχέση με τις χρεώσεις προς τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.

Στην ίδια ερώτηση απάντησε εγγράφως ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των κανονιστικών πράξεων που προβλέπονται από τον Ν. 4001/2011 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής πενίας και την προστασία των ευάλωτων πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης