Μετά το σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη. Ο 26χρονος, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητάει να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Πλιώτας ζητάει να γίνει χρήση του δικονομικού δικαιώματος, που προβλέπεται από το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και να αναλάβει εποπτεύων της έρευνας εισαγγελέας Εφετών, «ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις».

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για τον βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει. 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραθέτει, μάλιστα, επτά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κύκλωμα μαστροπείας πίσω από τα πάρτι στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Καταλήγοντας, δε, ζητάει να ενημερωθεί ο ίδιος προσωπικά για την πορεία και τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας αναφέρει στο έγγραφό του:

ΠΡΟΣ

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

 

          Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλους:

«Θεσσαλονίκη-βιασμός 24χρονης εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας», www.DIKASTIKO.gr 16/01/2022.

«Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση» www.newsit.gr 17/01/2022.

«Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης» www.kathimerini.gr 16/01/2022.

«Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου-οι έρευνες των αρχών» www.protothema.gr 17/01/2022.

«Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε στις καταθέσεις της η 24χρονη», www.in.gr 16/01/2022.

«Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας-Τι βρέθηκε στο δωμάτιο που ξύπνησε η κοπέλα», www.ethnos.gr 17/01/2022.

«Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη», www.protothema.gr 17/01/2021.

και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε.

     Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης