Την προετοιμασία των ελληνικών νησιών για την υποδοχή τουριστών παρουσιάζει το BBC σε ρεπορτάζ του από τη Μήλο, με την επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» να έχει κεντρικό ρόλο στο εγχείρημα. 

Ο εμβολιασμός, αναφέρει το ρεπορτάζ, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τα νησιά, με στόχο τη δημιουργία προορισμών «χωρίς Covid» (Covid-free), που θα είναι ελκυστικοί για τους τουρίστες. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, που περιλαμβάνει μαρτυρίες τοπικών παραγωγών στο νησί της Μήλου, πολλοί καταστηματάρχες και έμποροι διάφορων προϊόντων, αλλά και παραγωγοί βασίζονται στον τουρισμό για τα έσοδά τους και έτσι υποστηρίζουν την επιχείρηση εμβολιασμού που είναι σημαντική για να μπορέσει να υποδεχτεί το νησί τουρίστες. Εξάλλου, όπως αναφέρει το BBC, την προηγούμενη χρονιά, το 2020, ο τουρισμός στην Ελλάδα ήταν μειωμένος, αφού η χώρα μας υποδέχτηκε μόνο το 25% του συνήθους αριθμού τουριστών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο υπάρχει και ανησυχία εν μέσω της αισιοδοξίας, καθώς κάτοικοι και φορείς προβληματίζονται σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που μπορεί να προκύψουν σε ένα τουριστικό κύμα. 

«Είναι άλλο να υπάρχουν στο νησί 5.000 άνθρωποι και άλλο 25.000, όπως γίνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» δηλώνει η διευθύντρια του κέντρου υγείας της Μήλου, Μόρφω Βαλλά. 

«Όλα είναι μία αλυσίδα» λέει τοπικός παραγωγός τυροκομικών προϊόντων, εννοώντας πως δεν είναι μόνο τα μπαρ και τα εστιατόρια που περιμένουν με ανυπομονησία την έλευση των τουριστών, αφού, όπως σημειώνει ο παραγωγός, «αν δεν πάει ο τουρίστας να φάει και να καταναλώσει τοπικά προϊόντα, εγώ τι θα κάνω;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, με ανυπομονησία, αισιοδοξία αλλά και ανησυχία, τα ελληνικά νησιά περιμένουν να δουν αν θα επιστρέψουν οι τουρίστες φέτος, καταλήγει το ρεπορτάζ του BBC. 

Δείτε το σχετικό βίντεο του ρεπορτάζ:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης