Μάχη με τις ελλείψεις δίνουν οι νεφροπαθείς στο ΑΧΕΠΑ, καθώς πολλοί φέρνουν μέχρι και το λευκοπλάστ από το σπίτι τους!

Ο Κωνσταντίνος Κουφαδάκης είναι νεφροπαθής και τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρα από την εξάντλησή του εξαιτίας της αιμοκάθαρσης, κουβαλά μαζί του κι έναν σάκο με μαξιλάρι και σεντόνια, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο ούτε τα βασικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την τσέπη μας όλα αυτά. Εδώ βρήκαν τρόπο και μας έβαλαν χέρι στην τσέπη και στα φάρμακα» δηλώνει στην κάμερα του Star.

Συνολικά 2.000 νεφροπαθείς υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους οι 1.300 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Τον τελευταίο όμως χρόνο έχουν χαλάσει τα 11 από τα συνολικά 22 μηχανήματα, με αποτέλεσμα αρκετοί να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, και αυτοί που παρέμειναν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναγκάζονται και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην 4η βάρδια που δημιουργήθηκε και η οποία ξεκινά στις 22.30 και τελειώνει στις 02.00 τα ξημερώματα.

Και ενώ στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχουν μηχανήματα αιμοκάθαρσης, στο Ιπποκράτειο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ η αναλογία νοσηλευτή-ασθενούς θα πρέπει να είναι 1 προς 3 άντε 1 προς 4 το πολύ, στο Ιπποκράτειο φτάνει 1 προς 7 ή 1 προς 8, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ταυτόχρονα τα alarm τους δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης, και ο νοσηλευτής να πρέπει να διαλέξει ποιανού τη ζωή θα σώσει» δηλώνει στην κάμερα του Star ο Χρήστος Καραγκιόζης, πρόεδρος νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: madata.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης