Τον χώρο της κατολίσθησης στην περιοχή του Μοίρα στην Αχαΐα θα επισκεφθούν σήμερα ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος και ο διευθυντής Έργων Υποδομής, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών, έχοντας και τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής των γεωλόγων.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας περνούν ώρες αγωνίας. Τις τελευταίες ημέρες η ζωή τους έχει δυσκολέψει. Οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε σχολείο, οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να μεταφέρουν τις ζωοτροφές και να δώσουν γάλα στους προμηθευτές, και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΓΕΩΤΕΕ/Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, το οποίο διαπίστωσε ότι η κατολίσθηση που σημειώθηκε κατέστρεψε πλήρως την επαρχιακή οδό, ενώ διέρρηξε και τον αγωγό που μεταφέρει νερό σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της επεσήμανε πως:

1. Από την πρώτη μέρα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε το σημείο της κατολίσθησης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, με κλιμάκιο υπαλλήλων του δήμου (ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος απουσίαζε στην Αθήνα από την Τετάρτη ως την Κυριακή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Την Παρασκευή επισκέφθηκε τον χώρο κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής, με επικεφαλής τον Νικόλαο Τσιρώνη, προϊστάμενο του Τμήματος Αυτεπιστασίας της ίδιας Διεύθυνσης.

3. Μετά από συνεννόηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Στάμου, με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Λαμπρόπουλο, συγκροτήθηκε κλιμάκιο γεωλόγων, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κουκουβέλα και τους κ.κ. Νικολακόπουλο -επίσης καθηγητή Γεωλογίας- και Σταμούλη, που εξέτασε και αποτύπωσε το φαινόμενο της κατολίσθησης με επιτόπου μετάβαση τη Δευτέρα, μαζί με τον γεωλόγο της Διεύθυνσης του δήμου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες μετρήσεις την τρέχουσα, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, για να εκτιμηθεί η έκταση του φαινομένου.

Από την πρώτη μέρα, πέρα από τη σηματοδότηση για απαγόρευση διέλευσης από την οδό Παλαιού Σουλίου – Μοίρας, εστάλησαν μηχανήματα, για να βελτιώσουν τη βατότητα του δρόμου από Μοίρα προς Χαλανδρίτσα, για να υπάρχει επικοινωνία της Τοπικής Κοινότητας με την πόλη.

Επειδή η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και τα μεγάλα προβλήματα στις καθημερινές δραστηριότητές τους, θα παρέμβει άμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Υπουργείο Υποδομών για άμεση υλικοτεχνική και οικονομική αρωγή για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης