Στην περαιτέρω αποδυνάμωση νευραλγικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας οδήγησε η συνταξιοδότηση 10 δικαστικών επιμελητών, καθώς οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων καθημερινά πλέον απασχολούνται με την επίδοση μεγάλου αριθμού δικογράφων (!).

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στον όγκο των δικογράφων που χρεώθηκαν στα Αστυνομικά Τμήμα, σε διάστημα μόλις δυο μηνών (Δεκέμβριος 2021 – Μέσα Ιανουαρίου 2022).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, στο Α’ ΑΤ Πάτρας τον Δεκέμβριο απεστάλησαν 600 δικόγραφα ενώ από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα 891.Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στο Β’ ΑΤ, όπου τον Δεκέμβριο έλαβε 330 και τον Ιανουάριο 950 (!). Στα 900 ανήλθαν τα δικόγραφα που χειρίστηκε τον Δεκέμβριο το Γ’ ΑΤ και 1.100 τον τρέχοντα μήνα, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας 623 τον περασμένο μήνα, 692 τον Ιανουάριο.

Επιχειρησιακές αρρυθμίες

Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα το «ξεχαρβάλωμα» των υπηρεσιών. Παρά τις προσπάθειες αστυνομικών αλλά και τον σχεδιασμό των επιτελής της τοπικής ηγεσίας να ανταποκριθούν στο ρόλο και το καθήκον της ΕΛΑΣ, που σίγουρα δεν είναι η επίδοση δικογράφων, διαπιστώνονται επιχειρησιακές «αρρυθμίες». Οι 40 συνταξιοδοτήσεις ενστόλων στα τέλη του 2021 αποδείχθηκε σημαντικό «πλήγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά πληροφορίες, φαινόμενα «διάλυσης» καταγράφονται στο Τμήμα Αμεσης Δράσης Πατρών, όπου παρατηρείται αδυναμία περιπολιών, ενώ στο Τμήμα Τροχαίας χρέη χειριστή του γερανού εκτελεί δικυκλιστής που φέρει δίπλωμα γ’ κατηγορίας (!). Ελλείψει προσωπικού, όπως πληροφορείται η «Π», υπάρχουν Τμήματα που δεν διαθέτουν σκοπό πύλης και σε αρκετές περιπτώσεις περιπολίες, ακόμα και χρέη αξιωματικού βάρδιας, καλούνται να εκτελέσουν οι ίδιοι οι διοικητές (!).

«Η κατάσταση είναι οριακή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες προσωπικού και Διοίκησης, όμως δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη, ούτε καν για την ασφάλεια των συναδέλφων» δήλωσε στην «Π» , ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ, Χάρης Τσίτσικας .

Πηγή: Εφ. «Πελοπόννησος»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης