Στα στερεότυπα και τον σεξισμό στον εργασιακό χώρο αναφέρεται το βίντεο του Lean In Hellas στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Αγοραστή Αρβανίτη, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Πέτρος Μπουσουλόπουλος, σε σενάριο της Φρόσως Χατόγλου.

Με το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα το Lean In Hellas επιχειρεί να συζητήσει για το πρόβλημα αυτό, το οποίο πολλές φορές θεωρείται ταμπού και να ενημερώσει για τις διαστάσεις που έχει σήμερα. Παράλληλα, καλεί το τηλεοπτικό κοινό να αναγνωρίζει τον σεξισμό και τη συνειδητή ή ασυνείδητη προκατάληψη και τον στερεοτυπικό λόγο και να μη διαιωνίζει την αναπαραγωγή του. Όλοι οι συντελεστές προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Lean in Hellas είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης Lеаnin, που ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. από την COO του Facebook Sheryl Sandberg. H οργάνωσή ασχολείται με τα θέματα έμφυλης ισότητας και με την ενθάρρυνση των γυναικών να διεκδικούν και να κατακτούν τους στόχους τους, στην προσωπική, στην επαγγελματική τους ζωή και στην κοινωνία γενικότερα. Τα μέλη του είναι εθελόντριες, κυρίως μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και επιχειρηματίες, startuppers, ελεύθερες επαγγελματίες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει απολύτως καμία νομική μορφή και η οργάνωσή του βασίζεται καθαρά στην αυτοοργάνωση, τον εθελοντισμό και το community building για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης