Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε 11 δήμους της Αττικής.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές των Αχαρνών, των Θρακομακεδόνων, του Κρυονερίου, των Αγ. Αναργύρων, του Καματερού, των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου, της Φυλής, της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης έχουν τη δυνατότητα έως τις 16 Οκτωβρίου 2015 να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Με την έναρξη της ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr).

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα διαγράμματα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη. Επιπλέον, υποστηρίζεται και ηλεκτρονικά η υποβολή αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» της ιστοσελίδας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι ο αριθμός Πρωτοκόλλου της Δήλωσης, ο Κωδικός Προσώπου και ο Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο αποδεικτικό της υποβολής της δήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συλλογή κτηματολογικών στοιχείων σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Μεσσήνη

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά επίσης η συλλογή κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές των Δήμων Σπάρτης, Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 17 Νοεμβρίου 2015 ενώ για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού και τις ιδιοκτησίες που ανήκουν στο Δημόσιο η προθεσμία λήγει 17 Φεβρουαρίου 2016.

Ειδικότερα:

– Στον Δήμο Σπάρτη οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν τις περιουσίες τους στις περιοχές: Αγ. Ιωάννη, Αφίσιου, Κλαδά, Μαγούλας, Μύστρα και Παρορείου.

– Στον Δήμο Καλαμάτας οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν τις περιουσίες τους στις περιοχές Ελαιοχωρίου και Μικρομάνης.

-Στον Δήμο Μεσσήνης οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν τις περιουσίες τους στις περιοχές Καρτερολίου, Μαυρομματίου Παμίσου και Πιπερίτσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης