Full Moon σήμερα Παρασκευή (12/8). Είναι η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2022. Σήμερα κορυφώνεται και το φαινόμενο της «βροχής» των Περσείδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοικτοί για να θαυμάσουν όλοι το μοναδικό θέαμα.

Οι Περσείδες είναι βροχή διαττόντων (μετέωρα ή πεφταστέρια όπως είναι κοινώς γνωστά στην παράδοση). Πρόκειται για μικρά κομμάτια (μέχρι και σε μορφή σκόνης) τα οποία είναι απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ (109P/Swift-Tuttle) και όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες καίγονται εξαιτίας της συμπίεσης της ατμόσφαιρας μπροστά στο αστρικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Όποια από αυτά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να φτάσουν στην επιφάνεια της Γης ονομάζονται μετεωρίτες, ενώ όσα είναι τόσο λαμπρά που φαίνονται να σχίζουν τον ουρανό ονομάζονται βολίδες. Συνήθως στο μέγιστο της βροχής πέφτει ένα μετέωρο το λεπτό. Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, φαίνεται δηλαδή σαν να έρχονται από την κατεύθυνση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά κάποιοι που δεν αφήνουν τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες να πάνε χαμένες, αδιαφόρησαν για τις τρελές τιμές των καυσίμων και ξεκίνησαν για το Σούνιο.

Μόνο που ακινητοποιήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα πριν φθάσουν στο Σούνιο από το ατέλειωτο μποτιλιάρισμα.

Ενημερώθηκε η Τροχαία αλλά από ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν είναι και τόσο εύκολη η μετακίνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης