Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από τα βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα αφορά στο περιστατικό χειροδικίας ενός άνδρα των δυνάμεων ΜΑΤ εις βάρος μιας καθαρίστριας, το οποία μάλιστα καταγράφηκε από κάμερα και κυκλοφόρησε με αστραπιαία ταχύτητα μέσω διαδικτύου.

Από την αρχή της διαδήλωσης η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και το κλίμα φορτισμένο, με τις καθαρίστριες να ζητούν να γυρίσουν στη δουλειά τους, έπειτα και τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία είχε κρίνει παράνομη την απομάκρυνσή τους από το υπουργείο.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας σημειώθηκε επέμβαση των ΜΑΤ, που με τη χρήση των ασπίδων τους και των κλομπ απώθησαν τις διαμαρτυρόμενες καθαρίστριες από την είσοδο του ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σκηνές ντροπής εκτυλίχθησαν λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, όταν οι καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αποκλείοντας την είσοδο, επί της οδού Νίκης.

Στον αγώνα των καθαριστριών συμπαραστεκόταν ομάδα σχολικών φυλάκων.

Τα δύο επίμαχα video:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης