Νέος γύρος στη σφοδρή δικαστική αντιδικία των δύο καθηγητών που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο ένας εξ αυτών, την ώρα του μαθήματος στην ΑΣΟΕΕ.

Με τις καταγγελίες για τοκογλυφία και άλλες «ύποπτες» οικονομικές δραστηριότητες να ρίχνουν βαριές σκιές στους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ που φέρονται να πρωταγωνιστούν, η υπόθεση έχει μεταφερθεί πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων. Και, όπως φαίνεται, θα υπάρξουν κι άλλα «επεισόδια» στην υπόθεση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη πάντως για την πρώτη από τις πολλές «ανοιχτές» δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος του καθηγητή ο οποίος έγινε «στόχος» της επίθεσης, στην ΑΣΟΕΕ, ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Τόσο ο συγκεκριμένος καθηγητής όσο και η συγκατηγορούμενή του δικάζονται για τοκογλυφία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο εισαγγελέας πάντως εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατηγορητήριο, ζητώντας να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης που υπέβαλαν, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται, ενώ δεν αναφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία έγιναν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην ένστασή τους υποστήριξαν πως το κατηγορητήριο περιγράφει συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με τον μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες. «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός τους; Είναι άγνωστο κύριε πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα», είπαν.

Την αντίθεσή του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του Ποινικού Δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της». 

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να φέρει και σήμερα εμφανή τα σημάδια από την επίθεση που δέχτηκε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης