Ανακοίνωση με την οποία τονίζει θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας που ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι από 17.9.2016, σύμφωνα με την από 16.9.2016 γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. θα προβούν σε επίσχεση εργασίας, με συνέπεια να κινούνται μόνο τα ειδικά αμαξίδια Α.μεΑ.

Όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη συμφιλίωσης που πραγματοποιήθηκε την 25.8.2016 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το μεν Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συμφώνησε να καταβάλει στον Ο.Α.Σ.Θ. τις δόσεις Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2016, συνολικού ποσού 7.890.000,00 ευρώ, η δε Γενική Γραμματεία Πρόνοιας να καταβάλει περίπου 2.000.000,00 ευρώ έως 30.9.2016, πλην, όμως, μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε καμία από τις προαναφερόμενες καταβολές, με συνέπεια να μην έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου 2016.

Η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης εργασίας δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα οικονομικά στον Οργανισμό, και κυρίως στερεί από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς, ο Ο.Α.Σ.Θ. για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης, οφείλει να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας.

Ζητούμε συγγνώμη για τη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού μας”.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης