Την πρώτη θέση σε διεθνή έκθεση κήπου στην Ιαπωνία κέρδισε μια αρχιτέκτοντας τοπίου και περιβάλλοντος – γεωπόνος από τα Καλάβρυτα. Ο λόγος για την κα Κωνσταντίνα Στάρα, η οποία έλαβε μέρος στη μεγαλύτερη έκθεση κήπων στον κόσμο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 χώρες.

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση, με θέμα «Η χώρα μου η κουλτούρα μου», έπρεπε να σχεδιάσουν έναν ιδιωτικό κήπο που να αντικατοπτρίζει την κουλτούρα των κήπων και το στυλ αρχιτεκτονικής της χώρας τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο τίτλος του κήπου μου είναι “Παρέα”. Ήθελα να αναδείξω την ελληνική κουλτούρα, το ότι τα σπίτια μας είναι πάντα ανοιχτά στους φίλους για φαγητό, καφέ και κουβέντα. Το ότι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια 250 ημέρες το χρόνο, έχει υπέροχο καιρό και ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω. Με την επιλογή των μεσογειακών φυτών και των υλικών, κάνω αναφορά στην αγροτική Ελλάδα, αυτή που είναι απλή και αληθινή», ανέφερε η δημιουργός στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

«Στον ελληνικό κήπο, το σημαντικό δεν ήταν τα φυτά ή το σχέδιο, αλλά ο άνθρωπος ως ιδιοκτήτης του κήπου. Ένας κήπος πάντα θα δείχνει στα καλύτερά του όταν είναι γεμάτος με άτομα που αγαπάτε, τη δική σας παρέα», πρόσθεσε. 

«Γιά μένα», τόνισε η κα Στάρα, «το σημαντικό πράγμα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι μια χαμογελαστή καρδιά. Πιστεύω ότι η χαμογελαστή ελληνική καρδιά ήταν αυτό που έκανε τον κήπο μου διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους και μας έφερε το πρώτο βραβείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το kalavrytanet.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης