Αρκουμανέας: «Υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 11:45
Αρκουμανέας: «Υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα»

Υπάρχουν ενδείξεις για κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και την Κρήτη, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χώρα μας μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη με συνολικά 59 κρούσματα, ενώ υπάρχουν και μερικά «ύποπτα» στη Βόρεια Ελλάδα.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας» και γι’ αυτό ακριβώς ξεκίνησε μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση που είναι μια διαδικασία ειδική και γίνεται στην Αθήνα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τρίτο lockdown και τόνισε πως, εάν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση, προφανέστατα θα επηρεάσει κάποιες αποφάσεις ως προς τις λήψεις των μέτρων.

Για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία την προσεχή Δευτέρα τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση ειλημμένη, ενώ για την επόμενη δραστηριότητα που θα μπορούσε να ξεκινήσει εξήγησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε Παρασκευή από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

«Συζητάμε εβδομάδα εβδομάδα, μέρα μέρα. Ανοίγουμε σταδιακά για να βλέπουμε την επίπτωση της κάθε άρσης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για μετάλλαξη» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 11:52