Το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση Αφγανού που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε καθώς συμμετείχε, μαζί με 3 άλλους στον αποκεφαλισμό και ακρωτηριασμό με μπαλτά ομοεθνή τους.

Αναλυτικότερα, τον Φεβρουάριο του 2011 στη χωματερή των Άνω Λιοσίων μέσα σε μαύρη σακούλα απορριμμάτων βρέθηκε «ακέφαλο πτώμα σε ύπτια θέση, γυμνό και του είχαν αποκοπεί το κεφάλι, τα πόδια από το ύψος της λεκάνης και τα χέρια από τους ώμους, ενώ δεν έφερε άλλα εμφανή τραύματα». Τα μέρη του σώματος είχαν αποκοπεί με μπαλτά, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια. Με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, αναζητήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του πτώματος, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποδείχθηκε τον Αφγανό τον απήγαγαν 4 ομοεθνείς του κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στην «Αττική». Τον έπιασαν, του έκλεισαν το στόμα, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα της Καλλιθέας. Από εκεί ζήτησαν τηλεφωνικά, λύτρα 10.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν, ενώ ενημερώθηκαν και πάλι τηλεφωνικά οι γονείς του. Ο απαχθείς, στα τηλεφωνήματα αυτά που έγιναν, «κλαίγοντας ανέφερε ότι «υποβαλλόταν σε βασανιστήρια (τράβηγμα νυχιών με πένσα)» και ότι κατά το διάστημα της κράτησής του ήταν δεμένος με σχοινί. Τελικά, οι γονείς του κατάφεραν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ποσό που αποδέχθηκαν οι απαγωγείς και το ποσό των λύτρων εισπράχθηκε από τους απαγωγείς, μέσω ΑΤΜ καθώς είχαν πάρει την κάρτα αναλήψεων του απαχθέντα.

Παρ΄ όλα αυτά, ο απαχθείς αναγνώρισε τους 4 ομοεθνείς δράστες της απαγωγής του και εκείνοι τον έριξαν στο πάτωμα και τρεις απαγωγείς είχαν πέσει πάνω του προκειμένου να μην μπορεί να κινηθεί, ενώ τέταρτος με μπαλτά του έκοψε το κεφάλι και στη συνέχεια τα χέρια και πόδια. Ο ένας εκ των τριών δραστών και ένας από αυτούς που είχαν πέσει πάνω στον απαχθέντα για να μπορέσουν να του κόψουν το κεφάλι, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 16 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης