Αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 22:19
Αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Αποχώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας από την ανοιχτή συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου, παρουσία δεκάδων δημοτών, με θέμα τη χρήση ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως.

Όλα άρχισαν όταν, ενώ ήταν σ' εξέλιξη ακόμη η συνεδρίαση, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, κατευθύνθηκε στο σημείο όπου ήταν τα τηλεοπτικά συνεργεία για να προβεί σε σχετικές δηλώσεις.

Στην ενέργειά του αυτή αντέδρασε έντονα ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρήγας Αξελός, και κατόπιν αυτού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Όταν επαναλήφθηκε η συνεδρίαση, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, καταγγέλλοντας το δήμαρχο ότι προσέβαλε και υποβάθμισε με τη συμπεριφορά του αυτή, το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τους κατοίκους που παραβρέθηκαν. Η συνεδρίαση ωστόσο συνεχίστηκε με την παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της δημοτικής αρχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, χαρακτηρίζει ως «προσχηματική» την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενοχλημένη από τη δημοσιότητα που προσέλαβε το δημοτικό συμβούλιο στον 'Πανελλήνιο', επιχείρησε να το τορπιλίσει, με στόχο να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 22:19