Νέα αποχή από τα καθήκοντα τους, αυτή τη φορά μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2020, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι. Με συντριπτική πλειοψηφία οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση να «παγώσουν» τη σύναψη συμβολαίων μεταβίβασης αλλά και πλειστηριασμούς τουλάχιστον ως τη σύγκληση της τακτικής συνέλευσης τους που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν στις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων απειλώντας τους, παράλληλα με βαριά πρόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διευκρινίζουν οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις διαφωνώντας ωστόσο να βεβαιώνουν οι ίδιοι και όχι η φορολογική αρχή το ύψος του φόρου. Οι συμβολαιογράφοι ζητούν βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο, όπως αναφέρουν, να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοσίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης