Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ η συνεδρίαση συνεχίζεται.

Μετά από αίτημα που κατέθεσε η συνήγορος του κρατούμενου απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ, το οποίο συνυπογράφει και το μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός, είχε ζητηθεί να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του στις Φυλακές Δομοκού, παράλληλα με την αναβολή εκτέλεσης της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του, ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας. Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει επίσης με δεύτερο αίτημα, που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης