Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Να βάλει τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, Δημήτρης Βέργος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά την αποχώρηση του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί προκειμένου να συζητήσουν για την υπόθεση και την απολογία του.

Τότε ο Δημήτρης Βέργος, ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε ένα μικρό κρατητήριο, φέρεται να έδεσε ένα σεντόνι σε ένα ψηλό παράθυρο και να προσπάθησε να απαγχονιστεί. Τότε έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Νάξου.

Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν αν είναι σε θέση να απολογηθεί σήμερα ή θα πάρει και τρίτη προθεσμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, παρόλο που οι Αρχές γνωρίζουν για την κατάσταση της υγείας του δράστη της δολοφονίας και τα φάρμακα τα οποία έπαιρνε λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, εντούτοις ακόμη δεν έχουν φροντίσει να εξεταστεί από κάποιον ψυχίατρο για την προστασία τόσο των άλλων ανθρώπων όσο και του εαυτού του.

Να σημειωθεί πως ο 30χρονος ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα το πρωί στον ανακριτή, ωστόσο κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, φαίνεται προς το παρόν να καθίσταται αδύνατον.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης, ο Βέργος πήρε εξιτήριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης