Επιχείρηση απομάκρυνσης τοξικών αποβλήτων από την περιοχή του Βοτανικού έχει ξεκινήσει από το πρωί συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, υπό την επίβλεψη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Κατά την επιχείρηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου μία ώρα, πρόκειται να απομακρυνθούν 25 τόνοι τοξικά απόβλητα που βρίσκονται σε πλαστικές δεξαμενές και βαρέλια εντός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου εταιρείας κατασκευής απορρυπαντικών, επί της οδού Ορφέως 164.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία πτώχευσε πριν από μία δεκαετία και όλα αυτά τα χρόνια τα επικίνδυνα υλικά είχαν παραμείνει εντός του κτηρίου.

Αν και τυπικά η ευθύνη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Δήμος Αθηναίων έλαβε την εν λόγω πρωτοβουλία, ύστερα από τα συνεχή ανησυχητικά μηνύματα της Επιτροπής Κατοίκων Βοτανικού-Ταύρου για τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγείας που εγείρονται. Τα απόβλητα θα παραλάβει ειδική εταιρεία, η οποία θα εξαγάγει σε Γερμανία και Βέλγιο όσα δεν καταφέρει να εξουδετερώσει η ίδια.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης